De omgeving

La Roche Posay
Het is niet toevallig dat u misschien een gelijknamig cosmeticamerk kent. La Roche Posay is namelijk een zeer gerenommeerd dermatologisch kuuroord. De bronnen waar dit stadje rond gebouwd is worden een helende werking toegedicht. En zoals het een kuuroord van stand betaamt is ook hier een casino een renbaan en een golfterrein te vinden.

www.larocheposay.fr

www.vals-gartempe-creuse.com

www.tourisme-vienne.com

Parc Naturel de la Brenne
Met z'n 167 200 hectaren is dit één van de grootste natuurparken van Frankrijk. Dit lappendeken van duizenden meren en plassen herbergt een bonte verzameling aan watervogels, bevers, schildpadden... Niet alleen natuurliefhebbers maar ook wandelaars en fietsers komen hier uitermate aan hun trekken. 

www.parc-naturel-brenne.fr

Kastelen en abdijen
De kastelen van de Loire zijn de bekendste, liefhebbers van prachtige kasteeltuinen kunnen hun hart ophalen in het kasteel van Villandry. Geschiedkundige parels als Le Grand Présigny met z'n musée de la Préhistoire nemen je helemaal mee terug in de tijd. Maar uiteraard zijn er ook andere parels als de kastelen van Azay-le-Ferron, Montrésor en Montpoupon. De abdij van Saint Savin met zijn fresco's, de abdij van Fongombault enz. zijn zeker een bezoek waard.

Wandelen en fietsen

De Touraine-du-Sud kan de natuurliefhebbers 250 km wandelpaden aanbieden ( Grand Randonnée). In het zacht heuvelende landschap is het zeer aangenaam fietsen. Velden en bossen wisselen elkaar in een aangenaam tempo af. Voor de sportievelingen valt er in elk traject perfect een steile helling in te bouwen indien ze dat wensen.

www.tourainedusud.com/frameset_patrimoine.htm

Golfen
Het prachtige glooiende landschap van deze streek heeft van nature veel weg van een golfterrein. Het is dan niet verwonderlijk dat deze sport op meerdere plaatsen in de buurt kan beoefend worden. Zowel in La Roche Posay, Verneuil sur Indre als Poitiers kan je een balletje slaan op de green.

www.golf-larocheposay.fr

www.golf-lochesverneuil.fr

Vissen en zwemmen
Afhankelijk van het seizoen kan er in de vele rivieren in de buurt naar hartelust gevist worden, een vispas is ter plaatse verkrijgbaar. Zowel de Claise, de Creuse, de Vienne en de Indre bieden een scala van visrijke en idyllisch gelegen plekjes.
Voor zij die liever in dan naast het water hun dag doorbrengen is er op 3 km een openluchtzwembad dat in juli en augustus open is.