Wie zijn wij?

Rit De Grande en Luc Smits bieden hun chambres d’hôtes met table d’hôtes aan in Boussay, tussen de kerk en het Château de Boussay. Boussay is een 18de eeuws dorpje met unieke ardoisedaken in de Touraine du Sud, département Indre et Loire.

Rit met haar paramedische achtergrond (kinesitherapie-ergonomie) en Luc met zijn bijzondere boekenkennis en verzameling antieke boeken, gingen samen op zoek naar hun droomproject in de Touraine.

De Touraine was al enkele jaren de geliefkoosde plek van Rit om te spelen met haar artistieke talenten: aquarel, acryl op doek en haar eerste beelden werden er gemaakt. De  aanwezigheid van kastelen en abdijen die hier langs de Creuse, de Claise, de Indre en de Loire oprijzen spraken mee tot de verbeelding. Een eigen schildersatelier was misschien toch een te realiseren droom?

Ook Luc was vertrouwd met de omgeving: het boekendorp Montmorillon, boekenmarkten te Poitiers, Loches, Angles sur l’Anglin...

We zochten een jaar en we vonden een u-vormige woning midden in het charmante 18de eeuws dorp Boussay. De linkervleugel van het gebouw was de oude mairie van Boussay, de middenvleugel was ooit de favoriete verpozingsplaats van de bisschop van Tours. De rechtervleugel was de verblijfplaats van een kerkuil en meerdere families zwaluwen. 

Je kan er de stilte horen...

We begonnen eraan, nog gewoon aan de werkdruk van weleer, en slaagden er in korte tijd in dit prachtige gebouw nieuw leven in te blazen door het volgens de regels van de kunst te renoveren met enkel authentieke materialen.

Onze chambres d'hôtes was geboren. 

En omdat we allebei van lekker eten houden en graag koken voor gasten, bieden we ook onze table d'hôtes aan.

Nu nog een naam:

Atelier Millefeuilles

Atelier staat voor het kunstatelier dat ook een trefpunt kan zijn voor creatieve geesten: kunstenaars, schrijvers, koks...

Millefeuilles verwijst naar de ontelbare bladen van het antiquariaat, de aquarellen op aquarelpapier en de gekozen specialiteiten in de keuken.

Nu, na een mooi startjaar, voelen we ons geaccepteerd en worden we graag gezien in de kleine dorpsgemeenschap van Boussay en omgeving. We participeren in de comité des fêtes en traden officieel in het huwelijk in de kleine Mairie van Boussay op 28 maart 2009 en...  We zijn geselecteerd en opgenomen in de gids  Logeren bij Belgen in Frankrijk, editie 2010, Uitgevrij Lannoo, auteurs: Peter Jacobs en Erwin de Decker, p. 108 en 109. Wij fier!

We hopen u snel te mogen verwelkomen.

Rit en Luc

Meer info over Boussay-Omgeving-Daguitstapjes-Reistips-Atelier-Kunstwerken Rit, vind je in de subitems onder 'Home'.